Er wordt momenteel gefocust op vier punten, waarbij er in 2030 en 2050 aan enkele regels omtrent de wet- en regelgeving voor de energietransitie voldaan moet zijn. Enkele regels op een rij:
Als er een actueel topic is, dan is het wel verduurzamen. Niet alleen voor particulieren, maar juist ook voor zakelijke organisaties en bedrijven is verduurzaming belangrijk. Voor 2050 moeten we namelijk allemaal over op zonne- en windenergie.
Er zijn (nog) veel bedrijven die gebruik maken van gas als brandstof. Bijvoorbeeld om te verwarmen tijdens productieprocessen. Hier komt natuurlijk CO2 bij vrij. Een fossiele brandstof die in 2050 niet meer gebruikt mag worden.
Niet alleen fabrieken, maar ook andere bedrijven die nu nog gebruik maken van fossiele brandstoffen, moeten in de toekomst draaien op elektriciteit uit zon- en windenergie of uit waterstof, biogas of aardwarmte.
Doordat bedrijven grootschalig produceren, slaan ze ook meer op. De restwarmte. Deze restwarmte kan gebufferd worden! Zo voldoet jouw organisatie straks niet alleen aan alle eisen en wensen, maar levert het je ook nog wat op.
Vanuit Morrenhof-Jansen helpen we bedrijven bij de energietransitie voor 2050. We zijn gespecialiseerd in zonne-energie en duurzame oplossingen zoals het installeren van warmtepompen, vloerkoeling en WTW-systemen.
De industrie en grote bedrijven hebben al een belangrijke rol in de overgang naar duurzame energie. Sinds 2012 is er in Europa een wet (de Europese Energie-Efficiency Richtlijn) die hen verplicht om te kijken naar hun energieverbruik. Als organisatie moet je daarbij een overzicht maken van mogelijke energiebesparingen, inclusief de kosten en hoe snel die besparingen terugverdiend kunnen worden. Dit geldt ook voor nieuwbouw en renovatie.
De regels worden de komende jaren steeds strenger, mede door het Europese plan voor een schonere toekomst (de EU Green Deal). Ook belastingen op CO2-uitstoot zorgen ervoor dat het slim is om juist nu actie te ondernemen. Veel bedrijven zijn daarom al bezig om zelf extra stappen te zetten, zodat ze klaar zijn voor de toekomst en bijdragen aan een duurzamere wereld. Waar wacht jij nog op?
Contact
Het uiteindelijke doel van de overheid is om ervoor te zorgen dat Nederland in 2050 volledig op groene energie draait. We stappen af van fossiele brandstoffen. Dit gebeurt niet zomaar, maar in kleine stapjes.
Er wordt momenteel gefocust op vier punten, waarbij er in 2030 en 2050 aan enkele regels omtrent de wet- en regelgeving voor de energietransitie voldaan moet zijn. Enkele regels op een rij: